Willem Elsschot, Lijmen

een film van Robbe De Hert - dvd

Lijmen is het verhaal van twee oplichters, Boorman (Mike Verdrengh) en Laarmans (Koen De Bouw), die op een meesterlijke wijze allerlei bedrijven en instellingen weten te verleiden tot het aankopen van enorme hoeveelheden van het "Algemeen Wereldtijdschrift", een ogenschijnlijk succesvol magazine waarmee de klant zich kan onderscheiden.
Dit tijdschrift is echter niets anders dan een standaard tekst waarin, met toevoeging van de naam van de instelling of het bedrijf, de betreffende onderneming wordt opgehemeld.

Het gaat onze twee oplichters voor de wind, tot ze mevrouw Lauwereyssen (Willeke van Ammelrooy), de bazin van een onbenullig bedrijfje in keukenliften, volledig inpakken en 100.000 exemplaren verkopen ... Het is verreweg de grootste deal die ze ooit gesloten hebben, maar ze duwen het bedrijfje linea recta de afgrond in. "Zaken zijn zaken", "zo wordt het spel nu eenmaal gespeeld" en "medelijden staat niet in mijn woordenboek" waren de motto's van Boorman, tot hij echter getraumatiseerd raakt over zaak Lauwereyssen en ... haar been!!

Lijmen is gebaseerd op twee van de meest gelezen Vlaamse boeken "Lijmen" en "Het Been" van de auteur Willem Elsschot. Naast Mike Verdrengh, Koen De Bouw en Willeke van Ammelrooy zijn tevens rollen weggelegd voor Sylvia Kristel en Jan Dec

leir in deze prachtige verfilming van Robbe De Hert.

 
 
Terug naar boven