Martine Cuyt, Willem Elsschot. Man van woorden

Meulenhoff | Manteau (Amsterdam - Antwerpen, 2004) - ISBN 90 5990 007 3

Wie was de échte Alfons De Ridder alias Willem Elsschot? De overlevering geeft Elsschot de allure van een mythische figuur, maar hij was een mens van vlees en bloed, met familie, vrienden en liefdes.

In Willem Elsschot. Man van woorden belicht Martine Cuyt vele bekende en minder bekende facetten van Willem Elsschot. Jarenlang heeft ze de laatste getuigen opgezocht, mensen die Elsschot nog in levenden lijve hebben gekend. Familieleden, collega-schrijvers, maar ook intieme vrienden en tijdgenoten die een nieuw licht werpen op de ongrijpbare Elsschot. Met een verzameld werk van 769 bladzijden is Willem Elsschot een man van weinig woorden. Uit de vele herinneringen die hier voor het eerst worden samengebracht, komt een persoon naar voren voor wie het woord op de eerste plaats kwam.

Het caleidoscopische Willem Elsschot. Man van woorden bevat niet eerder gepubliceerde brieven en foto's, en getuigenissen van Hubert Lampo, Angèle Manteau, Ida De Ridder, Ivo Michiels, Mies Bouhuys, Wannes Van de Velde en vele anderen.

Martine Cuyt (1966) is redacteur boeken voor de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Terug naar boven