Lijmen bij Dwaallicht, Willem Elsschot Benefietdiners 2001-2005

Sinds 2001 wordt jaarlijks in Antwerpen een Willem Elsschot Benefietdiner gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt van speciale projecten van het Willem Elsschot Genootschap, bijvoorbeeld een dvd van Villa des Roses. Op deze diners geeft een tafelredenaar die buiten het literaire circuit staat, een bij voorkeur eigenzinnige visie op Willem Elsschot, de Vlaamse schrijver wiens werk populairder dan ooit is. Over de hele wereld verschijnen vertalingen van zijn boeken: Engeland, Spanje, Japan, Zweden, Frankrijk, Korea, Amerika, Duitsland, Italië en China. En dit rijtje is niet eens compleet.

Antwerpens burgemeester Patrick Janssens was de eerste gastspreker op een benefietdiner, gevolgd door Mark Eyskens, oud-premier van België; oud-Europees Commissaris Frits Bolkestein; oud-minister Louis Tobback, nu burgemeester van Leuven; en Piet Van Eeckhaut, die wel de beste advocaat van België wordt genoemd.

Uitgelezen boeken katern voor boekenkopers en boekverkopers, heeft - in nauwe samenwerking met het Willem Elsschot Genootschap - de vijf toespraken in dit nummer samengebracht.

Terug naar boven