Kaas, een beeldroman door Dick Matena

Kaas, het verhaal van de eenvoudige Antwerpse kantoorbediende Frans Laarmans die van de ene dag op de andere besluit een agentschap in Edammer kazen te beginnen – niet uit financiële nood maar om enkele sporten te stijgen op de sociale ladder – is misschien wel Elsschots populairste roman.

Een stripversie ontbrak nog, maar deze beeldroman van Dick Matena voorziet in dat gemis. Naast een handelseditie worden van dit prachtige boek in een beperkte oplage luxe-exemplaren gemaakt. Een must voor de liefhebber van het werk van Willem Elsschot en Dick Matena, en voor de ultieme bibliofiel. De speciale uitgave in fraaie cassette is schitterend uitgevoerd met verfijnde papiersoorten. Als kers op de taart is in elk genummerd exemplaar van dit prachtboek een originele litho van Dick Matena opgenomen.Het geheel wordt ingepakt als een Edammer Kaas. Deze exclusieve editie van Kaas is vormgegeven door The Enschedé Font Foundry.Hun hoge kwaliteitsstandaard en technische expertise zijn een begrip in de wereld van vormgeving en design.

Dick Matena ontving in 1986 de Nederlandse stripschapprijs voor het beeldverhaal, de hoogste onderscheiding die in zijn métier te halen is.

Terug naar boven