Bart Van Loo, 3 paperbacks

O vermiljoenen spleet

O vermiljoenen spleet! verleidt ons tot een intrigerende reis langs de erotische teksten van auteurs die wulpse lichamelijkheid hebben bezongen. Hoe en waarom deden ze het? Ze trotseerden de censuur en beschreven zonder schroom de intiemste dingen. Van Rabelais via Sade en Flaubert tot Nin, Millet en Houellebecq. In deze intieme geschiedenis van pornografie en erotiek lees je hoe onze kijk op seksualiteit in het voorbije millennium is geëvolueerd.

Bart Van Loo (her)las de op dit gebied toonaangevende Franse traditie van haver tot gort, maar vergat natuurlijk andere aangebrande klassiekers uit de wereldliteratuur niet en selecteerde bovendien, eeuwenoude gravures om zijn boek mee te verluchten.

 

Chanson

Chanson bevat een originele en vermakelijke alternatieve geschiedenis van Frankrijk aan de hand van de bekendste Franse chansons. Zo dolt Serge Gainsbourg met de Marseillaise, belandt Vanessa Paradis in de Eerste Wereldoorlog en opent Claude François het merkwaardigste discobal uit de geschiedenis. Bart Van Loo wandelt door de straten van Parijs, laat chansons in zijn hoofd weerklinken en brengt de Franse geschiedenis swingend tot leven.

 

Als kok in Frankrijk

Jarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Hij beschrijft in geuren en kleuren hoe Franse keukenprinsen mythische gerechten als vol-au-ven of pêche melba uit hun koksmuts toverden. Hij ontrafelt de mysterieuze oorsprong van Franse klassiekers als tripes à la mode de Caen, bouillabaisse en andere cassoulets. Bovendien toont hij hoe het zelf moet.

Terug naar boven